09/01/2017

Sözlü Sunum

Değerli proje sahibi/temsilcisi, 

Kongrede projenizi sözlü sunum yapabilmeniz için, formata uygun şekilde başvuru yapmanıza yardımcı olmaya çalışacağız. Lütfen başvuru yapmadan önce bu sayfayı detaylı olarak inceleyiniz. Poster sunum yapmak isteyen başvuru sahipleri buradan bilgi alabilirler.

*Proje İstasyonlarında 4 proje yer alacak, her bir proje 10’ar dk sunum yapacak. Bütün projeler sunulduktan sonra 15 dk soru-cevap kısmı olacaktır. Programa buradan ulaşabilirsiniz. 

Ön Koşul: 

Kongrede sözlü sunum yapabilmeniz için ön koşul;

  • Uygulanmış bir  projenizin olması
  • veya (en az 4 aydır) uygulanmaya devam eden bir projenizin olması gerekmektedir.

Ön koşulu sağlamayan projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sözlü Proje Sunumu Başvurusu 

Başvuru Formu: https://goo.gl/forms/Na0rCIB9ibYVqRMq2

Lütfen, başvuru formunu doldururken özenli davranınız!

Başvuru Koşulları: 

Özet (Maks. 3 sayfalık) : Başvurunun ilk aşamasında, projenizi maksimum 3 sayfalık özet ile tanıtmanız beklenmektedir. 3 sayfayı aşan ve formata uygun olmayan proje başvuruları ile ilgili proje başvuru sahibine ‘düzeltme’ emaili gönderilecektir. 2 gün içinde düzeltilmeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Özet metninizde olmazsa olmaz konu başlıkları şunlardır:

Proje adı,
Sunum Yapac ak Kişiler, Görevi/Ünvanı ve İletişim Bilgileri
Projenizin teması (örn: engellilik, imkanı kısıtlı bireyler, kadın vb.) 
Uygulayan STÖ ve ortakları,

Proje Amacı,
Hedefler,
Hedef Kitle,  
Hibe programı,
Bütçe (bütçe kısmını harcama kalemleri, harcama tutarları ve proje için harcanan toplam tutar/proje hibesi olarak MUTLAKA belirtiniz. Öz Kaynak ile yapılan projelerde de harcama kalemlerini ve tutarlarını belirtmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde projeniz değerlendirmeye alınmayacaktır),
Faaliyetler (Faaliyetlerinizi detaylı olarak yazınız. Uygulanılan Know-How (Teknik) bilgilerden bahsetmeniz değerlendirme aşamasında önemli avantaj sağlayacaktır.),
Sürdürülebilirlik Çalışmaları (Projeniz sürdürülebilir kılındı mı? Projenizin faaliyetleri tamamlandıktan sonra hangi faaliyetlerle sürdürülebilirliğini sağladınız?,  Yoksa planlanan sürede faaliyetler tamamlandıktan sonra projeniz bitti mi?),  
Sosyal Etki Analizi ,
Uygulama Fotoğrafları-en az 6 fotoğraf- ve videolar (google drive, yandex disk, one drive, dropbox benzeri depolama araçlarında klasör açarak ve her fotoğrafın altına fotoğrafı açıklayacak başlık yazarak klasörün linkini başvuru formunuzun en altına ekleyiniz. Başvuru formunda fotoğraf veya fotoğraf/videolara erişim için link bulunmayan projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.)
İletişim Bilgileri/sosyal medya linkleri/websitesi adresleri (projenizi, faaliyetlerinizi, etkilerinizi gözlemlemek istersek hangi linkler bizi sizin projenize götürecektir, lütfen bu linkleri paylaşınız.  Danışma Kurulumuz proje değerlendirmelerinde genellikle online erişebilir projelere öncelik vermektedir.)

Özet metin sunarken birkaç sorunla karşılaşmanız mümkündür. Bu aşamada alternatif çözüm önerilerimizi dikkate almanızı öneririz. 

  1. Proje özetinizi bu başvuru formunun sonundaki ‘başvuru özetinizi buraya yükleyiniz’ kısmına yükleyebilirsiniz. Lütfen özetinizi .doc, .docx (word belgesi) formatında hazırlayıp, o şekilde yükleyiniz. (.pdf  veya başka bir formatta yüklenen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.)
  2. Özet metnini sunarken projenizin uygulama aşamalarında çekilmiş fotoğraf ve videolar büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla özet metninin sonuna fotoğraflar ve videolar için link koymanız, sayfa sınırına dikkat ederek projelerinizi fotoğraflarla desteklemenize yardımcı olacaktır. Link için önerimiz: google drive dosyası açıp, içine bütün görsellerinizi koyarak linki paylaşmanızdan yanadır. Bunun yanı sıra, projenin facebook sayfası da video ve görseller için ideal depolama sistemidir. Projenize veya oluşumunuza ait web siteleri de keza bu konuda size yardımcı olacaktır. (linkleri kısaltmak için https://app.bitly.com/ sitesini kullanabilirsiniz.)
  3. Projenizi görsellerle desteklerken hedef kitlenizin projenizi anlattığı fotoğraf ve videolar değerlendirme aşamasında sözsel anlatımdan daha etkili olacaktır ve projenizin seçilmesi için önem arz edecektir.
  4.  Özeti hazırlarken kongre proje bildirisi hazırlama formatına uygun şekilde hazırlayınız. (Formata ayrıca bu linkten de ulaşabilirsiniz: http://bit.ly/2MlVtJ9)

Yukarıda bahsi geçen formatta hazırlanmamış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sunum formatı ile ilgili sorun yaşamanız durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Değerlendirme Hakkında Bilgilendirme:
Projenizle başvuru yaptığınız andan itibaren format kontrolü yapılmaya başlanılacaktır. Formata uygun olmayan proje sahiplerine (belirttikleri email adresi üzerinden) dönüş yapılacaktır. Düzeltme talep edilen projeler 2 gün içinde düzelterek projelerini email yolu ile göndermemeleri durumunda değerlendirmeye alınmayacak ve poster sunum hakkını elde edemeyecektir.

Danışma Kurulumuzun proje değerlendirme kriterleri için Sözlü Sunum Proje Değerlendirme Kriterleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Başvurunuzu yaptıktan sonra sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi ve projenizle başvurduğunuzu yayımlamayı unutmayınız. 

Twitter@sspkongre
Facebook@sspkongre
Instagram@sspkongre_

Kongre Logosu: http://bit.ly/2AgXwW5